home

OctaveLaVie (‘Kleur het Leven’ in een vrije interpretatie) staat voor eigenzinnigheid, artisticiteit en elegantie. De sieraden zijn kleurrijke en sprekende decoratieve ontwerpen, waarbij de vrije fantasie en creativiteit centraal staan. Het vrouwelijk lichaam is net als een schilderdoek; het biedt alle ruimte voor kunstzinnige expressie. OctaveLaVie sieraden mogen dan ook gezien worden, evenals degene die ze draagt.

De creaties van OctaveLaVie vinden inspiratie bij de krachtige vrouw, die niet bang is om zichzelf te laten zien. De vrouw die niet in eerste instantie haar uiterlijk wil verfraaien voor het oog van een ander, maar voor een versterking van de eigen persoonlijkheid en identiteit. Sieraden en kleding zijn daar de ideale expressievorm voor. Het is een manier om een verhaal, levenshouding of statement naar buiten te communiceren. Om welke reden je sieraden ook draagt, ze geven altijd uiting aan je identiteit, ze laten zien wie je bent.

Iedere identiteit is anders, zo vraagt ook ieder lichaam om een andere creatie. Bij de ene vrouw past een subtiel ontwerp van fijn handwerk, bij de ander past een aanweziger model met opvallende kralen. Bij OctaveLaVie staat het ontwerpen van sieraden op maat dan ook centraal. Elk detail van een ketting, oorbel of armband wordt op de persoon afgestemd, zodat het de juiste proporties heeft en op de juiste manier het lichaam accentueert.

Naast de krachtige vrouw en de unieke artisticiteit dat elk lichaam vraagt, vindt OctaveLaVie haar inspiratie in parures (“versieringen”), die in de Napoleontische tijd tot bloei kwamen. Bij parures gaat het om eenheid. Bij OctaveLaVie ziet u dit enerzijds terug in de eenheid bij een complete set op elkaar afgestemde sieraden, maar anderzijds in de afstemming met kleding en persoon. Een bijzondere (trouw)jurk of outfit vraagt om een passende decoratie. OctaveLaVie zorgt voor een artistieke eenheid tussen uzelf, kleding en sieraad.

Wilt u een exclusief ontwerp dat past bij een speciale outfit, of het nu gaat om een trouwjurk, galajurk, mantelpakje of simpelweg dat ene vest of truitje, dan bent u bij OctaveLaVie op het goede adres. Rekening houdend met uw wensen voor kleur, materiaal of vorm, wordt er een speciaal ontwerp voor u gecreëerd. OctaveLaVie gaat uit van de gedachte dat ieder sieraad uniek moet zijn. Geen enkel ontwerp is hetzelfde en zodoende bent u verzekerd van een exclusief handgemaakt ontwerp.

Deze website dient als visitekaartje en etaleert de reikwijdte van de artisticiteit van OctaveLaVie. U kunt zien dat de sieraden een kleurrijk en sprekend karakter hebben en dat er altijd gekeken wordt naar ‘het geheel’. Dat creativiteit en fantasie centraal staan, vindt u terug in de diversiteit van de ontwerpen en kleuren. U kunt de website gebruiken ter inspiratie, maar altijd wordt samen met u gekeken welk ontwerp het beste bij u past.

De prijs van een creatie is afhankelijk van materiaal en werkuren. Er wordt voornamelijk gewerkt met glaskralen, maar ook kunststof en hout. Ook kunnen Swarovski kralen worden gebruikt of (edel)stenen. Zilver en goud wordt voornamelijk gebruikt voor kettingsluitingen en oorbelhaakjes, afhankelijk van uw wensen. Voor alle materialen geldt dat geen garantie kan worden gegeven (met name bij de steensoorten) voor de voorraad, aangezien dit afhankelijk is van externe levering.

In het kort wordt de volgende werkwijze gehanteerd:

  1. U stuurt een email met daarin uw wensen en ideeën (kleur, vorm, materiaal). Na de bevestigingsmail zal gevraagd worden een foto van het kledingstuk (bij voorkeur gedragen) toe te sturen.
  2. U krijgt vrijblijvend advies over een persoonlijk sieraad ontwerp. Er wordt een prijsindicatie gegeven en inschatting van de levertijd (houdt rekening met 3 a 4 weken).
  3. U geeft definitief uw opdracht door en samen overleggen we hoe het ontwerp er grofweg uit zal zien. U voldoet de basiskosten van 50 euro (het resterende bedrag is afhankelijk van het ontwerp, materiaal en manuren).
  4. De ontworpen sieraden worden toegestuurd. (Indien het gaat om trouwsieraden wordt bij voorkeur een afspraak gemaakt om de creaties op locatie te passen en verder af te stemmen. Vervolgens krijgt u de ketting binnen enkele dagen toegestuurd.)
  5. Mocht het sieraad nog aanpassingen behoeven, bijvoorbeeld in lengte, kunt u deze binnen 10 dagen terugsturen en worden (kosteloos) de laatste puntjes op de i gezet, zodat het sieraad volledig naar uw tevredenheid is.
  6. Binnen 7 dagen na ontvangst maakt u het resterende bedrag over.

Bedankt voor de geweldige sieradenset die je voor mijn bruiloft hebt gemaakt, helemaal passend bij mijn bruidsjapon! Op onze bruiloft heb ik veel complimenten gekregen over de sieraden. Ze zijn echt zo mooi! Mooier dan ik van te voren had durven dromen!. Dank je!

— Anges

De sieraden van OctaveLaVie hebben iets aparts.. toen ik de webshop bekeek vond ik een zwart-zilver kleurige ketting erg mooi en goed passen bij zowel een casual als zakelijke outfit. Ben heel blij met de aankoop. Je ziet gewoon dat het nét even specialer is, nét even mooier.

— Kim

Op basis van een foto heb je een ontwerp gemaakt voor een paar oorbellen. Het resultaat is erg mooi geworden. Ik zal ze zeker regelmatig dragen. Dank je wel.

— Greet

Mijn opdracht was een speelse, herfstkleurige ketting, liefst met pareltjes. Het is een prachtig en fantasievol resultaat geworden. Er is heel goed gekeken welke kleuren en vorm goed bij mij passen. Een verrassend mooi resultaat. Harstikke bedankt. Ook voor de mooie bijpassende oorbellen!

— Brigitte

Heb enkele sieraden van OctaveLaVie en vind ze geweldig. Altijd iets unieks, waar ik veel leuke opmerkingen over krijg. Vooral het oog voor kleur en detail vind ik een meerwaarde. De sieraden passen helemaal bij mij.

— Marie-Louise

Octavi maakte voor mij een ketting van het mineraal onyx. Elke steen heeft zijn eigen vorm en kleur, en dat bij een zwarte ketting! Het materiaal is bijzonder mooi en de vormgeving past bij mijn postuur. Ik draag hem dan ook vaak en heb al leuke complimenten gekregen.

— Hannie

Voor meer informatie of opdrachten kunt u het het onderstaande contactformulier invullen. We helpen u graag met uw creatie op maat!

OctaveLaVie bedankt graag:

Ruud Verhoossel — Fotoproducties
http://www.ruudverhoossel.nl

Lena Bounimovitch — Model
http://akage-no.blogspot.com

Harianto van Insuline — Web Developer
http://mdstn.com